Салат з фунчози, креветок, деревних грибів та огірків

  • Вигляд
    13


20 хв.

5 порцій

Свіжий салат у тайському стилі. У рецепті використовується рибний соус. Має досить специфічний запах, який подобається не всім. Його можна замінити на соєвий або вустерський соус. Деякі кухарі раджу використовувати солоний курячий бульйон.

складові

  • Фунчоза –
    200 г
  • Креветки (охолоджені) –
    12 штук
  • Деревні гриби (смажені) –
    100 г
  • Огірки –
    150 г
  • Салат латук –
    100 г
  • Цибуля фіолетова –
    1 штука
  • Горіхи –
    жменя
  • Лимонний сік
    1 ст.л.
  • Рисовий оцет –
    2 ст.л.
  • Рибний соус –
    1 ч. л.
  • Кунжутну олію –
    1 ст.л.
  • мелений імбир
    0,5 ч. л.
  • Цукор
    0,5 ч. л.
  • Сіль
    за смаком
  • Вода (окріп) –
    2 л

Покроковий рецепт приготування

Фунчозу залийте окропом на 5 хвилин|мінути|.

Відкиньте на друшляк і промийте під проточною водою.

Креветки промийте окропом, очистіть і збризкайте лимонним соком.

Горіхи підсушіть на сковороді та злегка подрібніть.

Наріжте деревні гриби, огірки та очищену цибулю.

Салатне листя порвіть на шматочки руками.

У невеликій ємності змішайте рисовий оцет, кунжутну олію, рибний соус, цукор, сіль та мелений імбир.

Змішайте фунчозу, креветки, салатне листя, гриби, цибулю та огірки.

Додайте|добавляйте| горіхи, підготовлену заправку і перемішайте. Перед подачею салат повинен постояти у холодильнику 30-40 хвилин.

    Leave a Review

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    [an error occurred while processing the directive]